Kirjoittajasta

Olen Harri Laihonen ja työskentelen Tutkimusjohtajana Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulussa. Ennen nykyistä tehtävääni toimin vuoden 2015 kunnallistalouden professorin sijaisena samaisessa organisaatiossa. Ennen tätä työskentelin tutkijana ja tutkijatohtorina Tampereen teknillisessä yliopistossa. Ennen tutkijanuraani tutuksi tuli IT-ala. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja filosofian tohtori. Kauppatieteissä pääaineeni oli kansantaloustiede ja jatkotutkinnossa tietojohtaminen. Väitöskirjassani tutkin palvelujärjestelmän tietovirtoja.

Erityisiä mielenkiinnon kohteitani ovat julkisen palvelujärjestelmän tiedolla johtaminen ja suorituskyvyn kehittäminen. Olen ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa useita tutkimus-/kehittämishankkeita, joissa on yhteistyössä yritysten ja julkisten organisaatioiden kanssa tarkasteltu tiedon ja sen johtamisen merkitystä organisaation suorituskykyyn ja kehitetty välineitä johtamisen tueksi.

Pitkän pohdinnan jälkeen päätin perustaa oman blogin. Sellaisen, jonka päätoimittaja olen minä, ja jossa voin ajatella ääneen. Koetella omia ajatuksia ja ehkä herättää muissa jonkinlaista reaktiota. Samalla blogi toimii portfoliona, joka kokoaa yhteen tuotoksiani. Tarkemmin voit lukea tekemisistäni Linkedinistä. Google Scholar ja Researchgate  listaavat akateemisia tuotoksiani. Voit myös seurata minua Twitterissä ja Slidesharessa.

Alla muutama suomenkielinen opus, joita olen ollut mukana kirjoittamassa. Kuvat toimivat linkkeinä tiedon lähteille. Neljä vasemmanpuoleista ilmaiseksi ladattavissa.

dialogi

tietojohtaminen

mittarit

arvoverkko

palvelutuotanto

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s