CV ajan tasalle

Akateemisessa maailmassa, ja ehkä nykyään muullakin, on hyvä pitää CV ajan tasalla. Tutkijalle se on erityisen tärkeää, kun rahoitus- ja apurahahakemuksia varten kyseistä dokumenttia tarvitsee jatkuvasti.

Teema tuli mieleen, kun kollega huuteli Twitterissä, että mitä muut kirjaavat yliopiston julkaisujärjestelmään ja mitä Researchgateen.

Itse vastasin, että ihan kaikki. Tuloksellisuuden johtaminen mielestäni edellyttää tätä. Se on sitä tiedolla johtamista sitten, kun esimies, dekaani, rehtori tai innostunut ministeriön edustaja surffaa selvittämään, että mitä se Laihonen on saanut aikaan. Hyvässä lykyssä joku muukin saattaa löytää ja kiinnostua.

Silmiin osui muutama muukin vastaus Twitterissä. Muut eivät olleet sitä mieltä, että esimerkiksi konferenssiartikkeleita kirjattaisiin.

Minusta ei ole syytä pitää kynttilää vakan alla, kaikki suoritteet vaan tietokantaan!

Ne ovat meidän tutkijoiden suoritteita. Siinä missä maalari maalaa taloa, me kirjoitamme ja puhumme. Esitykset, haastattelut ja kaikki erilaiset artikkelit. Tärkeitä yhtä kaikki. On tärkeää vaikuttaa eri areenoilla.

No, päädyin siis itsekin hieman päivittelemään omia listojani. Omat kirjoitukset ja esitykset kirjaan yleensä heti ylös ja iso osa päätyy tänne blogiinkin. Täällä en kuitenkaan voi julkaista muiden kirjoittamia tekstejä.

Muistelin ja kaivelin hieman. Ajattelin, että olisi kiva listata nämä itselle talteen. Samalla tässä nyt jaan teillekin pari linkkivinkkiä. Pari juttua, joihin olen päässyt kontribuoimaan.

Ensin pari blogia, joihin minua haastateltiin á la Document House. Molemmat tämän vuoden syyskuulta. Nämä muodostavat vähän niinkuin jatkotarinan.

1

2

Seuraava linkki vie Sinut Tiedon siltaan. Ei, kyse ei ole nyt mistään painimetaforasta. Tämä haastattelu liittyi tuloksellisuusdialogiin. Ja kuten huomaat, paikalla oli ihan oikea valokuvaajakin, jolle pääsin poseeraamaan oikein urakalla. Tiedä sitten…

3

Sitten onkin vuorossa yhteishaastis Professori Aino Kiannon kanssa (Lappeenrannan teknillinen yliopisto). Areenana toimi Valtion työelämän kehittämisen kohtauspaikka, Uusikaiku.

4

Toisen Lappeenrannan kollegan Henri Inkisen (Hussinki) kanssa pääsimme edustamaan tietojohtamisen tutkijoita oikein Ylelle asti. Tämä näköjään olikin jo viime vuonna, niin se aika rientää, kun on mukavaa.

5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s