Kaikki levällään, mutta mieli tyhjä – lomille lompsis

Melkein loma. Syksyn asiat jo yhtenä sekamelskana mielessä. Lomalleko tässä ehtii? Moni varmaan jakaa tunteen.

Alkuvuonna tapahtui paljon. Vai tapahtuiko?

Tietotyössä on se hankala puoli, että aikaansaannokset ovat usein kovin aineettomia. Yhteistyössä valmisteltavat ja neuvoteltavat asiat eivät aina valmistu, vaikka kuinka haluaisi. Paljon työtä ne kuitenkin usein vaativat.

Innovaatiotkaan eivät tule kello kaulassa, vaikka kuinka lomallelähtö lähestyy.

Kehityskeskustelussa kaikki näytti niin selvältä. Opetusta, tutkimusta sekä yliopistohallintoa ja koulutusvientiä.

Jep jep. Eikun pakettiin. Helpommin sanottu kuin tehty.

Syksyllä mennään ja lujaa.

Opetuksen saralla on tarjolla Tampere3 yhteistyössä starttaava ”Knowledge, business and work in a digital society” -kokonaisuus. Koordinoin introkurssia, jolla tarkastellaan digitalisaatiota politiikan, hallinnon, liiketalouden sekä työn ja johtamisen muutoksen kautta. Johtamiskorkeakoulun asiantuntijat ja vierailevat tähdet antavat hyvän lähtöpotkun kokonaisuuden muille kursseille. Pari sanaa minultakin.

Syksyllä on tiedossa myös ”Julkissektorin instituutioiden talous” hienoine vierailuluentoineen. Toinen oma toteutukseni. Ensimmäinen onnistui. Nyt hieman uutta väriä tiedossa.

Sovittuja vierailuita on jo useita. Tiedossa on hienoja puheenvuoroja JKK:n asiantuntijoilta, joiden lisäksi estradille ovat lupautuneet työelämäpalvelujen johtaja Pauli Forma @paufor Kevasta, ylijohtaja Raimo Ikonen @RaimoIkonen STM:stä ja kaupunkistrategiavaikuttaja Matias Ansaharju @matiasansaharju Tampereen kaupungilta. Upea paketti näkemystä, vaikka itse sanonkin.

Tutkimuksen saralla sukellamme syksystä alkaen tuloksellisuusinformaation saloihin. Yritämme selvittää yhdessä Tampereen, Turun ja Espoon kaupunkien kanssa minkälaista dialogia tuloksellisuusinformaation varassa käydään ja mitä tiedolla johtaminen oikeastaan käytännössä tarkoittaa. Siinäpä pureksittavaa. Toivottavasti saamme hyvää dialogia käyntiin.

Millaiset johtamisen käytännöt ja organisaatiorakenteet tukevat
tuloksellisuusinformaation hyödyntämistä ja mahdollistavat tiedolla johtamisen alati kehittyvässä kuntakentässä?

Näiden lisäksi agendalla on mm. työhyvinvointia, Johtajuussymposium ja koulutusvientiä. Vientiasioista lisää syksyllä. Ja olihan se 7.9. kalenterissa, tapaamisiin symposiumissa!

Lämmin kiitos kaikille blogin lukijoille tästä terapeuttisesta hetkestä ja oikein rentouttavaa kesää kaikille. Hetken breikki on varmasti ansaittu.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s