Toisen päivän ilta Ho Chi Minh Cityssä

Illan päätteeksi vielä muutama sana toisesta päivästä. Kotiuduimme juuri illalliselta. Oli mukana jutustella paikallisen dekaanin, Business Schoolin johtajan ja yhden opetushenkilökunnan edustajan kanssa hieman epävirallisemmin.

Opetuksen osalta päivä eteni edellisen jatkumona. Ensimmäisen päivän perusteelliset keskustelut kantoivat ja loivat hyvän pohjan toiseenkin päivään. Hyvin samanlaisia keskusteluita kävimme tänäänkin. Teoriaosuutta tulee laajentaa ja tarkastella hieman ilmiölähtöisemmin. Lisäksi tulosten analysointiin tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Mitä tilastollisen analyysin tulokset meille kertovat ja mitä niiden pohjalta voidaan sanoa tutkimuksen teoriaviitekehyksen valossa ja toisaalta, minkälaisiin käytännön implikaatioita niistä voidaan johtaa? Vastauksia näihin kysymyksiin olemme peräänkuuluttaneet tänäänkin.

Olemme myös oppineet varsin paljon vietnamilaista yhteiskunnasta. Ikäjakauma poikkeaa Suomesta. Väkiluku kasvaa ja väestö on suhteellisen nuorta. Työtyytyväisyys ja luottamusasiat olivat tapetilla tänäänkin. Opiskelijat jännittivät esityksiään kovasti ja toivoivat toistuvasti, että edetään suunniteltua tiiviimmässä tahdissa, jotta he pääsevät jännityksestä.

Nyt on kaikki niin sanotut defend-tilaisuudet pidetty ja huomenna on ohjelmassa ryhmätyöskentelyä, joissa käsittelemme pienryhmissä töitä, jotka ovat vielä enemmän suunnitelmavaiheessa.

Loppuiltapäivästä jäi hieman aikaa kaupunkiin tutustumisellekin. Vierailin Independence Palacessa, jolla on keskeinen rooli Vietnamin historiassa. Jotenkin pysäyttävää vierailla rakennuksessa, jonka muistavat useimmat, joilla on mielikuvia Vietnamin sodan päättymishetkistä. Hieno rakennus.

Kaupunkikierrokseni lopuksi kävin vielä Financial Towerissa katsastamassa miltä Ho Chi Minh City näyttää lintuperspektiivistä. Pinttynyt tapa vierailla kaupungin korkeimmassa rakennuksessa. Hienot näköalat.

Iltapäiväkävelyn lopuksi kävin vielä jalkahieronnassa saamassa hoitoa kävelyn väsyttämille jalkapohjille. Siitä olikin sitten mukava jatkaa illalliselle, jonka nautimme hyvässä seurassa meriruokaan erikoistuneessa ravintolassa. Monen moista kippoa ja kuppia oli tarjolla – kalasalaattia, oisteria, jättirapua, RIBSEJÄ with sticky rice ja lopuksi jonkinlainen soppakippo, jossa mereneläviä ja crisby rice. Ihan kaikkea ei tunnistanut, mutta kivaa oli ja ruoka maistui hyvin.

Eiliseen tapaan ilta päättyy lobby barissa bloggaillessa ja valmistautumisella huomisen koitoksiin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s